Materialen
Materialen:

 

Om uw versterker zo goed mogelijk te beschermen maken wij gebruik van de beste materialen verkrijgbaar. We zochten een zacht materiaal zodat de versterker niet zou beschadigen. Maar het moest ook sterk genoeg zijn om de versterker tegen scherpe objecten te beschermen en dik genoeg om vallende drumstands geen probleem te laten zijn. Helaas konden we deze eigenschappen niet in 1 materiaal vinden en zijn we stoffen gaan samenvoegen om zo tot de ultieme hoes te komen.

 

Buitenkant

Omdat de buitenkant het meeste te verduren krijgt tijdens het vervoeren van de versterker, zijn wij op zoek gegaan naar een sterke stof, die strak genoeg is dat er niet gemakkelijk iets in blijft haken. We zijn uitgekomen bij een heel strak geweven nylon materiaal. Dit biedt alle bescherming die we voor de buitenkant zochten. Ook geeft het materiaal niet af en geeft het goede bescherming tegen regen.

 

Binnenkant

De binnenkant heeft het meeste te lijden van scherpe schroeven aan de versterker. Ook hiervoor moest er dus een strak en dicht geweven materiaal gevonden worden. Het materiaal wat we nu gebruiken, is zacht genoeg dat het niet krast en dicht genoeg dat uitstekende schroeven geen probleem zijn!


Tussenmateriaal

Om te zorgen dat de hoes dik genoeg wordt, zodat hij echt beschermt, hebben we een vulling van 7mm schuim gebruikt. Deze wordt samen met de binnen- en buitenlaag verlijmd en zo ontstaat de ultieme hoes.

Randen

De randen van de hoes worden afgestikt met een zwart geweven nylon boordband.Fabricage

Al onze hoezen worden volledig met de hand op maat gemaakt in Nederland. Ook het verlijmen van de materialen gebeurt door ons zelf, om er zeker van te zijn dat iedere hoes perfect geleverd wordt. 

Eerst wordt de buitenlaag van de hoes op maat gesneden. Hierbij is het opvallend, dat de kanten waar een handvat zit uit 4 delen bestaat. Hiervoor hebben wij gekozen zodat de hoes rond het handvat zo strak mogelijk blijft zitten. Daarna wordt de buitenlaag op de binnenkant van het schuim gelijmd ( deze is dan inmiddels ook al verlijmd met de binnenkant ). De verlijmde panden worden onder druk te drogen gelegd. Nadat de panden gedroogd zijn, worden de overtollige stukken schuim er af gesneden en houden we de exacte maten over die we nodig hebben.

Daarna wordt de hoes in elkaar gestikt en afgewerkt met boordband, waarna we een perfect passende hoes overhouden.